Ondernemers

 Jij runt een eigen bedrijf 

De droom van heel veel ambitieuze mensen, je eigen bedrijf starten en werk doen waar jij intens gelukkig van wordt en voldoening van krijgt. Werken als zelfstandig ondernemer biedt je vrijheid, een divers takenpakket en flexibiliteit. Jij bent de hoofdspeler van het bedrijf. Klinkt als muziek in de oren. Of als een V12 engine op de racebaan.

 

Tegelijkertijd vraagt het runnen van je eigen onderneming ontzettend veel van je. Je bent eigenlijk alle afdelingen tegelijk. De droom van jouw functie uitoefenen als zelfstandige heeft dus wat haken en ogen. Zo ben je naast deze functie ook marketingspecialist, administratief medewerker, website designer, financieel manager, customer service, content creator, social media manager, copy writer, accountmanager en ga zo maar door. Daar zitten ongetwijfeld wat functies bij die je eigenlijk helemaal niet liggen en leuk vindt. Daarnaast moet je goed de markt in de gaten houden en inspelen op kansen. Je moet continu in beweging blijven en ontwikkelen. 

Als zelfstandig ondernemer schiet je vaak gelijk in de actie, dat ben je immers gewend vanuit je werkervaring in loondienst en dit is wat de maatschappij ons voorlegt. Je hebt een visie, een droom, die je gaat uitvoeren. Doordat je gelijk in de actie bent geschoten, ga je eigenlijk maar lukraak aan de slag. Er zit geen plan achter. Je weet ongetwijfeld waar je naartoe wilt werken, maar hoe je dat moet doen blijft nog in het ongewisse. Je mist focus en doelgerichtheid.

Wil jij daadwerkelijk high performance werk leveren en jouw bedrijf laten groeien, moet je strategisch, tactisch en operationeel een plan opstellen. Je visie en missie moet je verder uitwerken in middellange en korte termijn doelen. En dit plan moet onder andere gebaseerd zijn op jouw authenticiteit. Om te blijven groeien met je bedrijf, moet je ook persoonlijk blijven groeien. Jij bent immers je bedrijf. Dit vraagt om continu jezelf persoonlijk ontwikkelen zodat je jouw volledige potentieel inzet voor je bedrijf en je bedrijf daarmee naar het volgende niveau tilt.

Ik vergelijk succesvol ondernemen graag met het uitoefenen van een topsport. Om een succesvolle baan als ondernemer te hebben, heb je onder andere nodig:

Discipline

Zelfvertrouwen

Doorzettingsvermogen

Verbeteringsgerichtheid

Doelgerichtheid

Vernieuwingsgerichtheid

Focus

Zelfkennis en gezond zelfbeeld

Ik help je jouw volledige potentieel in te zetten in je bedrijf, zodat je daarmee je bedrijf verder kan opschalen. Ik help je bij het opstellen van een plan zodat jij met meer focus in minder tijd je missie kan realiseren. Efficiëntie en effectiviteit door middel van structuur, optimalisatie en planning. Daarnaast help ik je bij het verkrijgen van meer zelfkennis, een groeimindset en zelfvertrouwen.

Zonder groei te managen, kun je ook niet verder groeien. Dat is de kern van mijn werkwijze. Het managen van deze groei doen we onder andere door middel van KPI's die gemonitord worden in metrics. Op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. Hiervoor krijg je toegang tot een online portal waarin we samenwerken. Dit maakt het proces overzichtelijk, gestructureerd en weet jij precies wat je uit de samenwerking haalt.