De persoon achter Leading Light Coaching & Training

Bijgewerkt op: 8 apr. 2021

Mijn levensverhaal. Dat klinkt best zwaar. Ik ben immers (pas) 30 lentes jong, maar dat neemt niet weg dat ik best wat bereikt heb in mijn leven en een aantal mijlpalen heb mogen meemaken. Graag geef ik je wat meer informatie over mij op zowel zakelijk als prive vlak, hoe ik ben gekomen op de plek waar ik nu ben en waarom ik de dingen doe die ik doe. Op die manier weet jij wie er aan de andere kant van het scherm zit en met wie je eigenlijk contact hebt. Als je het nog niet had gelezen, ik ben dus Roxanne Deurloo, maar zeg gerust Rox. Dat is eigenlijk mijn gangbare naam. Een beetje gepusht door mezelf aangezien ik er vroeger een bloedhekel aan had dat mensen mijn naam verkeerd uitspraken. Roxanne spreek je op z'n Engels uit. Ik wilde absoluut niets horen met een 'anne' erin. Tegenwoordig ben ik daar wat milder in en ben ik wat meer vergevingsgezind. Dus wees gerust.


Mijn overtuigingen

Mijn ambitie is dat iedereen werk kan uitvoeren wat daadwerkelijk bij hen past en die voor hen betekenis geeft. Dat zij de zelfkennis hebben om authentiek te handelen. Dat zij hiermee duurzaam omgaan met henzelf en via het beroep wat zij uitoefenen een bijdrage leveren aan de duurzaamheid van de wereld. Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk thema. Ik ben van mening dat je pas echt goed voor alles om je heen kan zorgen (en het duurzaam kan behandelen) als je eerst goed voor jezelf zorgt (duurzaam met jezelf omgaat).

De professionele Rox

Zoals velen had ik toen ik op de HAVO zat geen flauw idee wat ik de rest van mijn leven wilde doen. De keuze voor een vervolgopleiding was dan ook lastig. Eigenlijk wilde ik liever een MBO opleiding richting toerisme doen, maar als je op HAVO zit is het wel zo gebruikelijk om een HBO opleiding te kiezen. Dus ging ik op zoek naar wat ik wel leuk vond. Kwam er op neer dat ik heel veel dingen leuk en interessant vindt. Opleidingen waar ik over nagedacht heb, waren onder andere: Sportmanagement, Eventmanagement, Hotelmanagement, Journalistiek en Office Management. Uiteindelijk gekozen voor de laatste opleiding bij Hogeschool Schoevers in Rotterdam. Eigenlijk meer omdat het een tweejarige opleiding was en er baangarantie gegeven werd. Daarnaast vond ik het een zeer veilig keuze om te maken omdat ik voor de rest van mijn leven met dat papiertje ergens aan de slag kon.


Ik was net een week 18 jaar toen ik met mijn stage terecht kwam op de interne Academie van een GGZ instelling. Hier maakte ik voor het eerst kennis met het plannen en organiseren van opleidingen en trainingen voor personeel. Daarnaast heb ik in die periode de eerste CV's in mijn handen gehad van studenten die op zoek waren naar een stageplaats of een leerplaats. Nadat ik mijn stage afgerond had, mocht ik blijven als vakantiekracht en toen het schooljaar weer begon als parttimer. Voordat ik mijn diploma had behaald, werd me al gevraagd of ik wilde blijven en dan fulltime wilde werken. Dat aanbod heb ik aangenomen. En zo doende ben ik eigenlijk in de wereld van Human Resources gerold. Ik begon als Medewerker Opleidingen, groeide door naar Opleidingscoordinator en vervolgens naar Stagecoordinator van een afdeling die ikzelf had opgezet: Het Stagebureau. Een fusie, 4 interne verhuizingen en een burn-out later, ben ik op mijn 23 jaar mijn horizon gaan verbreden als Recruiter bij een uitzendbureau specifiek voor HBO en WO studenten in Rotterdam.


Een klein jaar heb ik als Recruiter gewerkt, totdat Schoevers Professionals mij benaderde met een vacature waarvoor ze mij geschikt vonden. Dit was een baan op de Maasvlakte bij een op- en overslag bedrijf. Hier zochten ze een assistent op de HR afdeling met een grote focus op personeelsontwikkeling. Dat vond ik interessant klinken, dus ik ben op gesprek gegaan. Alles sloot aan en alle partijen waren enthousiast. Totdat... kak! Ik heb natuurlijk een rijbewijs nodig om op de Maasvlakte te komen. Er rijdt daar geen openbaar vervoer. Die had ik niet. Ik heb toen de gok genomen om de baan aan te nemen hopende dat ik voor mijn eerste werkdag succesvol zou kunnen afrijden. Oke, verstand op 0 en gaan! Binnen 3 weken heb ik mijn rijlessen gehad, theorie behaald en uiteindelijk mijn rijbewijs kunnen halen. Falen was geen optie en dat is gelukkig ook niet gebeurd. Tot op de dag van vandaag snap ik nog steeds niet hoe ik het heb kunnen doen naast fulltime werken. Gelukkig kon ik erna 3 weken rondreizen door Maleisie.

Op de Maasvlakte heb ik de grootste persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. Op mijn 24e kwam ik hier binnen, een Rotterdamse mannenwereld van operators en techneuten. Dat was even anders dan de GGZ. Gelukkig ben ik ook niet op mijn bekkie gevallen en ben ikzelf soms meer mannelijk dan vrouwelijk. Dus ik kon het allemaal wel goed handelen. Ik voelde me eigenlijk wel thuis. Al snel kreeg ik hier promotie en kreeg ik een deel van HR waar ik verantwoordelijk voor werd en met regelmaat aansloot bij Management Team vergaderingen. Kort door de bocht was het de 'zachte' kant van HR die op mijn bordje kwam. Zo mocht ik verder uitbouwen en verbeteren van de personeelsontwikkeling, duurzame inzetbaarheid, performance management en recruitment. Dit heb ik met veel liefde gedaan en was voor mij een droombaan op dat moment. Ik sprak dezelfde taal als de medewerkers, ik voelde vertrouwen van hen en er was een fijne wisselwerking. Op bestuurlijk vlak veranderde er echter veel waardoor ik niet meer dezelfde normen en waarden deelde. Ik kon mijn ei niet meer kwijt. Ik deed mijn werk, maar passie was ver te zoeken. Zeker in de periode dat ik een stapje terug moest doen omdat ik zwanger raakte en parttime ben gaan werken als Opleidingcoordinator. Toen ben ik eigenlijk terug gegaan naar de baan die ik op mijn 19e had. Zoals je je kan voorstellen wordt iemand met veel ambitie daar niet bepaald vrolijk en gemotiveerd van. Ik kon mezelf niet meer ontwikkelen in mijn rol en heb daardoor verschillende gesprekken intern gehad om dingen te veranderen. Uiteindelijk na het krijgen van een ontwikkelingsassessment heb ik in goed overleg het bedrijf verlaten.


Ik kreeg namelijk een telefoontje van een franchisenemer die graag een nieuwe locatie wilde openen voor haar wervingsbureau. Als iets mij enthousiast maakt, is het iets kunnen opzetten, vormgeven en uitwerken. Dit was dus een onwijs toffe uitdaging voor mij. Risicovol, dat wel want wie zegt dat het wervingsbureau goed gaat lopen? Aangezien ik niet terug deins van een beetje risico, heb ik ook deze gok genomen. Je hebt het slagen ervan immers ook deels zelf in handen. Slaagt het? Fantastisch! Slaagt het niet? Dan heb ik hoe dan ook ontzettend veel geleerd en dan zien we wel weer verder. Hier ben ik in september 2019 als vestigingsmanager begonnen met de opdracht om een goed lopend bedrijf op te zetten. Daarnaast werkte ik ook als Recruiter en was ik betrokken bij alle werkzaamheden van A tot Z. Dit maakte het ontzettend divers, maar ook uitdagend. Januari en februari 2020 begon er een stijgende lijn te komen in het aantal vacatures. En toen kwam Covid-19 om de hoek kijken en gooide roet in het eten. De geanticipeerde groei werd drastisch tot een halt geroepen half maart 2020. Alles stagneerde. Uiteindelijk is dan ook besloten de deuren van de vestiging te sluiten per juli 2020. En toen zat ik opeens thuis. In de WW met een uitkering. Dat was een vreemde gewaarwording.

Ik heb besloten om eens goed tot rust te komen en goed na te denken wat ik wil met mijn loopbaan. Het is altijd al een droom geweest om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan in de rol van consultant of coach. Nu was dus het moment om een kans te pakken.


De Rox in prive setting

Je weet nu hoe mijn loopbaan zich ontwikkeld heeft, maar wat doe ik nou precies in mijn vrije tijd? Ik ben geboren op 1 mei 1990 in Hellevoetsluis, Zuid-Holland. Hier heb ik gewoond tot ik 19 jaar was. Toen kocht ik mijn eerste huis in Dordrecht, vlakbij het centrum. Hier heb ik ongeveer 5 jaar gewoond totdat ik introk bij mijn vriend, Mike, in Hellevoetsluis. Het moment dat ik bij hem introk was toen ik startte met mijn baan op de Maasvlakte. Niets romantisch aan, gewoon lekker logisch en rationeel. Ik ben sowieso niet echt het romantische type. Geef mij maar gewoon een actiefilm of thriller/horror film, potje voetbal van de Premier League of een goede Formule 1 race. Biertje erbij en ik ben een content mens.


Verder hou ik van interieur design en ben ik altijd bezig iets te veranderen in huis. Trends volgen doe ik niet, daar krijg ik een beetje puberale neigingen van. Ik doe altijd liever net het tegenovergestelde. Gewoon lekker mijn eigen ding. Ik kan er ook van balen als ik een idee heb en bezig ben met de uitvoering, om er vervolgens achter te komen dat het bijvoorbeeld toevallig in de trendkleur van volgend jaar is. Dan verander ik het het liefst gelijk weer. Ik ontwerp en maak dan ook graag zelf meubels en decoratie. Je vindt ook ontzettend veel planten in mijn huis. Het wordt een beetje een obsessie. Er schuilt een crazy plant lady in mij (sorry, not sorry). Ik heb een aantal zeldzame (lees: dure) planten, die ik met liefde verzorg. Daarbij hou ik van planten met grote bladeren en hang-en klimplanten. Je vindt veel Philodendrons in mijn huis. Bloemen vind ik dan weer echt verschrikkelijk. Je maakt me blijer met een groene plant dan fleurige bloemen.


Ik woon dus sinds 2014 samen met Mike in Hellevoetsluis (sinds 2012 zijn we een stel, na lang daten. Iets met bindingsangst, haha) en samen hebben wij sinds 3 juli 2017 een zoontje, genaamd Dean. Iedereen die mij langer kent zal beamen dat dit de grootste schok van het decennium was. Vroeger riep ik altijd dat ik nooit wilde samenwonen, trouwen of kinderen wilde. Ik vond het wel goed in mijn eentje. Heerlijk eigenlijk. Voel je de emancipatie?! Ik had alles wat ik maar wilde, ik wilde carriere maken en vooral geen drama in mijn leven. Achja, zo zie je maar weer dat het leven altijd anders kan lopen dan dat je voor ogen had. Ik ben erg gelukkig waar ik nu sta.

Ik ben een creatief persoon met een grote liefde voor visualiseren en dingen praktisch, bruikbaar en toepasbaar maken. Ik hou van trendjes en cijfers. Ik ben dan ook erg analytisch en oplossingsgericht. Ik leer graag meer over de medemens, zodat ik weet wat hen motiveert en waar ze voor staan. Dit doe ik door mij empatisch, eerlijk en nieuwsgierig op te stellen. Dit zet ik ook allemaal in bij mijn coachingstrajecten. Mijn aanpak is dan ook erg gestructureerd, inzichtelijk, nuchter en met name gericht op het stimuleren van zelfstartend vermogen.


Waarom ik Leading Light Coaching & Training ben begonnen

Mensen helpen. Daar komt het eigenlijk op neer. Ik ben altijd zeer nieuwsgierig geweest naar wat mensen motiveert en wat ervoor zorgt dat zij gelukkig zijn in hun werk. Toen ik opeens in de WW zat, zag ik een mogelijkheid om als zelfstandig performance coach te starten en mij volledig te focussen op het coachen en begeleiden zodat je de beste versie van jezelf kunt realiseren. Je ondersteunen in het behalen van je doelen. Je aan de tand voelen. Jouw zelfstartend vermogen vergroten. Ervoor zorgen dat jij meer energie en voldoening hebt in je loopbaan. Dat jij duidelijkheid en richting hebt. Dat jij je volledige potentieel benut. Daar krijg ik voldoening van!


Ben je geinteresseerd en wil je graag dat ik je coach? Neem even een kijkje bij mijn diensten, hier. Stuur me gerust een berichtje als je vragen hebt!


21 weergaven0 opmerkingen