top of page

Workshops

Free workshops for you to follow

Naam workshop: 
Stel jouw persoonlijke ontwikkelplan op

Duur: 
1 uur (WebinarGeek)

Beschrijving:
Je wilt groeien in je loopbaan of simpelweg op persoonlijk vlak. Je wilt ergens naartoe werken. Tot nu toe heb je dit nooit in details uitgewerkt. Het waren altijd een paar vage doelen die je jezelf stelde. "Ik wil meer zelvertrouwen hebben" of "Ik wil assertiever zijn" of "Ik wil promotie maken". Dit zijn mooie doelen, maar ze zijn nogal vaag. Eigenlijk kun je er op deze manier helemaal niets mee. Hierdoor is de kans groot dat je de doelen niet haalt of zelfs helemaal vergeet. 

Tijdens de workshop gaan we heel praktisch aan de slag. We gaan jouw doelen visueel maken. Ik geloof er heilig in dat dit je motiveert en scherp houdt. Je krijgt van mij een tool om jouw doelen mee uit te werken. Dit wordt je persoonlijke ontwikkelplan. Ik neem je stap voor stap mee hoe je jouw doel verder uitwerkt, zodat je precies weet wat je moet doen om het doel te bereiken. Je hebt de mogelijkheid om mij vragen te stellen en ik help je dan ook graag bij het visueel maken van jouw doel. 

Aan het eind van de workshop weet je precies hoe en wat je moet doen om je doel te behalen. Je hebt het doel (eventueel) opgehakt in subdoelen, je hebt ze SMART gemaakt, je weet wie je nodig hebt en je hebt voor jezelf helemaal helder welke stappen jij moet gaan zetten. 

Leerdoelen:
- Het SMART maken van jouw doelen
- Het pellen van jouw doelen
- Het visueel maken van jouw doelen
- Het persoonlijk maken van jouw doelen
- Het werkbaar maken van jouw doelen
- Een actieplan maken

Waar ben ik expert in:
Inmiddels heb ik zo'n 12 jaar werkervaring opgedaan in Human Resources en dan met name op het stuk personeelsontwikkeling en werving & selectie. Bij diverse bedrijven heb ik het beleid en zelfs afdelingen hiervoor opgezet. Daarbij heb ik altijd een grote interesse gehad in wat mensen motiveert en wat hun behoeften zijn. Op die manier heb ik altijd een goede koppeling gemaakt tussen beleid vanuit HR en de behoeften van de medewerker. Zonder medewerkers heb je namelijk geen lekker lopend bedrijf. Ik geloof heel erg in zelfstartend vermogen. Oftewel, vanuit jezelf de motivatie vinden om aan het werk te gaan. Daarbij moeten jouw behoeften en ambities wel passen bij de visie en missie van het bedrijf. Anders gaat het niet werken. Ik creeer de tools zodat het je zo min mogelijk werk en tijd kost om op het juiste pad te komen.

Beginsituatie doelgroep:
Stel jij jezelf altijd goede voornemens voor? Heb je altijd grote ideeen, maar eigenlijk nooit een uitgewerkt plan van hoe je daar gaat komen? Bereik je ze eigenlijk zelden tot nooit? Grote kans dat jouw goede voornemens of doelen die je jezelf stelt te vaag zijn. Zonde! Want je wilt wel heel graag groeien. Anders zou je de doelen ook niet stellen. Je hebt hulp nodig bij het verder uitwerken van jouw doelen, het concreet maken, het visueel maken. Zodat jij ze daadwerkelijk kan gaan behalen.

Eindsituatie doelgroep:
Je hebt een tool om een uitgewerkt actieplan te maken van hoe je jouw doelen moet gaan bereiken. Je weet precies wat je moet doen, wie je nodig hebt en wanneer je het moet doen. Dit geeft je richting en daardoor vertrouwen in jezelf. Je hebt een haalbaar doel voor jezelf gezet en die ga jij behalen met het actieplan wat je maakt op basis van de informatie die ik je geef. Jouw zelfstartend vermogen krijgt een boost!

Modules:
- Waarom doelen stellen (voornemens vertalen naar SMART doelen) 
- SMART doelen stellen
- Waarom een POP
- POP sjabloon
- Elementen POP uitleggen
- Invullen en resultaat

bottom of page